Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $50 το αργό, για πρώτη φορά φέτος

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,07% στα 49,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με απώλειες 1,43% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $57,92. Την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ στη Βιέννη, για να χαράξει πολιτική στην τροφοδοσία της αγοράς.

Κάτω από τα $50 το αργό, για πρώτη φορά φέτος

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, οδηγώντας τις απώλειες του μήνα, μέχρι στιγμής, στο 23%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τα βάθη της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2008.

Η σημαντική άνοδος στα αμερικανικά αποθέματα, σε συνδυασμό με την επιμονή της Σαουδικής Αραβίας ότι δεν θα μειώσει την παραγωγή της για να σταθεροποιηθεί η αγορά, έσβησαν τα κέρδη που είχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,07% στα 49,75 δολάρια ανά βαρέλι, κάτω από τα $50 για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο. Το brent, με απώλειες 1,43%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $57,92.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου η χώρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην παραγωγή αργού, σημείωσε την Τετάρτη ότι είναι σε επαφή με τον ΟΠΕΚ και έτοιμος να συνεχίσει τη συνεργασία στην τροφοδοσία, εάν χρειαστεί, αλλά επεσήμανε ότι είναι ικανοποιημένος με μία τιμή πετρελαίου στα 60 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και τα μη μέλη του θα συναντηθούν στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, για ένα νέο γύρο συνομιλιών σχετικά με τη δυνητική περικοπή της παραγωγής κατά 1 εκατ. με 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα -ίσως και περισσότερο- για να ενισχύσουν τις τιμές. 

Ο χρυσός, με άνοδο κατά 0,1%, φτάνει στα 1.231 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v