Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το αργό με στήριξη από τα κέρδη των μετοχών

Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται 1,49% ενώ το brent κερδίζει 1,07%, με υποστήριξη από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής και τόνωση των τιμών. Υψηλότερα ο χρυσός.

Ενισχύονται οι τιμές του αργού την Τρίτη. Με τις μετοχές διεθνώς να έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 5% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, το αργό έχει βρεθεί υπό πίεση, λόγω των ανησυχιών για την επίπτωση της σινοαμερικανικής διαμάχης στην παγκόσμια οικονομία. Η άνοδος των μετοχών την Τρίτη δίνει ώθηση στις τιμές του αργού.

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για περικοπές 1,2 εκατ. βαρελιών την ημέρα, με εφαρμογή της νέας πολιτικής από τον Ιανουάριο, δίνει επίσης στήριξη, αν και οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι η περικοπή στην τροφοδοσία της αγοράς θα είναι αποτελεσματική.

«Παραμένει η αβεβαιότητα για το εάν η μείωση θα είναι αρκετή για να συσφίξει σημαντικά τον εφοδιασμό», σημειώνει ο Stephen Innes, επικεφαλής trading Ασίας-Ειρηνικού της Oanda, στη Σιγκαπούρη.

Σε μία ένδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης, οι διαχειριστές χρημάτων έχουν μειώσει τις bullish θέσεις τους στο brent και το WTI στο πιο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων τριών ετών αυτόν τον μήνα.

Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται 1,49% ενώ το brent κερδίζει 1,07%, με υποστήριξη από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής και τόνωση των τιμών.

Ο χρυσός, με κέρδη 0,25%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1.252,30 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v