Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο φόβος της ύφεσης χτυπάει τις αγορές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό (WTI) κινείται αρνητικά κατά 0,449% στα 52,99 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 0,68% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $61,66. Υποχωρεί 0,3% ο χρυσός.

Ο φόβος της ύφεσης χτυπάει τις αγορές πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, υπό πίεση από το ευρύτερο sell-off στις χρηματοοικονομικές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για την προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Το αμερικανικό αργό (WTI) κινείται αρνητικά κατά 0,449% στα 52,99 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 0,68% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $61,66.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι του, όπως η Ρωσία, συνεδριάζει την Πέμπτη για να καθορίσει τη στάση του όσον αφορά τη μείωση στην τροφοδοσία της αγοράς.

Είναι πολύ ευάλωτο το κλίμα στην αγορά πετρελαίου, σημειώνουν αναλυτές, με την αισιοδοξία που έφερε η Σύνοδος του G20 να δίνει τη θέση της στην αβεβαιότητα πολύ γρήγορα.

Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή της φτάνοντας στο ρεκόρ των 11,3 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα (bpd) το Νοέμβριο, σύμφωνα με πηγή του Reuters. Τον Οκτώβριο είχε φτάσει στα 10,65 εκατ. bpd.

Ο χρυσός, με πτώση 0,3%, διαμορφώνεται στα 1.243 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v