Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα το αργό με στήριξη από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό κινείται ανοδικά κατά 1,59% στα 52,47 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κερδίζει 1,21%, φτάνοντας στα $60,93. Τι βλέπουν για το 2019, Barclays και Economist Intelligence Unit.

Υψηλότερα το αργό με στήριξη από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Ενισχύονται οι τιμές του αργού την Τετάρτη, εν μέσω προσδοκιών ότι οι περικοπές του ΟΠΕΚ θα σταθεροποιήσουν την αγορά.

Το κλίμα βοηθάνε και οι δηλώσεις Τραμπ, ο οποίος σε συνέντευξη του σημείωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συνεχίζονται. Πρόσθεσε ότι δεν θα αυξήσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, μέχρι να βεβαιωθεί για τη μεταξύ τους συμφωνία.

Το αμερικανικό αργό κινείται ανοδικά κατά 1,59% στα 52,47 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κερδίζει 1,21%, φτάνοντας στα $60,93.

«Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να ρίξει τόνους το 2019-20, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια και ο πληθωρισμός θα αρχίσουν να περιορίζουν την κατανάλωση σε μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομίες και η αβεβαιότητα της αγοράς θα αποδυναμώσει τα θεμελιώδη σε αναδυόμενες αγορές», σημειώνει στο τελευταίο outlook το «Economist Intelligence Unit».

Την ίδια ώρα, η βρετανική τράπεζα Barclays στο outlook του 2019 για τα εμπορεύματα αναφέρει ότι «οι μεγάλοι κίνδυνοι βραχυπρόθεσμα σχετίζονται με την ταχύτερη -από την αναμενόμενη- επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας».

Ο χρυσός, με κέρδη 0,1%, διαμορφώνεται στα 1.248,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v