Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές απόπειρες στις αγορές αργού μετά τις βουτιές

Το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί 0,65% στα 45,58 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με μεγαλύτερες απώλειες (-1,23%) διαμορφώνεται στα $53,68. Χαμηλότερα και ο χρυσός.

Σταθεροποιητικές απόπειρες στις αγορές αργού μετά τις βουτιές

Προσπάθειες σταθεροποίησης στις αγορές πετρελαίου την Παρασκευή, μετά την πτώση κατά 10% αυτή την εβδομάδα και ενώ οι προοπτικές προκαλούν νευρικότητα.

Το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί 0,65% στα 45,58 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με μεγαλύτερες απώλειες (-1,23%) διαμορφώνεται στα $53,68.

Το πετρέλαιο έχει χάσει έδαφος – όπως και οι μεγάλες διεθνείς αγορές – καθώς αυξάνονται οι φόβοι των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας την επόμενη χρονιά.

Ανησυχίες υπάρχουν και για το δυνητικό μερικό κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών αυτό το Σαββατοκύριακο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έδωσε έγκριση για τη χρηματοδότηση τους.

Από τα υψηλά επίπεδα των αρχών Οκτωβρίου, και οι δύο δείκτες έχουν χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της αξίας τους, καταγράφοντας την πιο απότομη πτώση των τελευταίων τριών ετών.

Βασικός οδηγός του sell off ήταν η υπερβάλλουσα παραγωγή, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα παγκοσμίως, χάρη κυρίως στην επιτυχία της βιομηχανίας σχιστολιθικού.

Οι ΗΠΑ σήμερα αντλούν 11,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd), ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Χαμηλές «πτήσεις» και για τον χρυσό (-0,6%) που διαμορφώνεται στα 1.260,50 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v