Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το αργό μετά τη χθεσινή βουτιά

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,82%, στα 46,62 δολάρια ανά βαρέλι όπως και το brent (+1,08%), που διαμορφώνεται στα $56,87. Με ενδιαφέρον αναμένεται απόψε η απόφαση της Fed για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική την επόμενη χρονιά.

Ανοδικά το αργό μετά τη χθεσινή βουτιά

Θετικές κινήσεις σημειώνουν οι τιμές του αργού την Τετάρτη, μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Παραμένουν ωστόσο υπό πίεση λόγω της αυξημένης επάρκειας στην αγορά και των ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, που θα μπορούσε να ρίξει τη ζήτηση για καύσιμα.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,82%, στα 46,62 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με θετικό πρόσημο (+1,08%), διαμορφώνεται στα $56,87.

Και οι δύο δείκτες έχουν υποχωρήσει περίπου 30% από την έναρξη του Οκτωβρίου, καθώς η τροφοδοσία από τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει υπερβεί τη ζήτηση.

Το sell off της Τρίτης τροφοδοτήθηκε από την απότομη πτώση των διεθνών αγορών, η οποία ήρθε μετά τις ενδείξεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Υπήρξαν επίσης προβληματισμοί ότι τα υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια θα μπορούσαν να πατήσουν φρένο στην ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Απόψε, στις 21:00΄ ώρα Ελλάδος, αναμένεται η απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια και την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής την επόμενη χρονιά.

Υποχωρεί 0,15% ο χρυσός, στα 1.251,70 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v