Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γεωτρήσεις στις ΗΠΑ και η κινεζική επιβράδυνση ρίχνουν το αργό

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,7% και διαμορφώνεται στα 52,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 1,6% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $60,61. Ο χρυσός, με μέτρια κέρδη (+0,1%), φτάνει στα 1.305,90 δολάρια/ουγγιά.

Οι γεωτρήσεις στις ΗΠΑ και η κινεζική επιβράδυνση ρίχνουν το αργό

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του αργού τη Δευτέρα, καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν πλατφόρμες γεώτρησης για πρώτη φορά φέτος, σε μία ένδειξη ότι η παραγωγή ενδέχεται να κινηθεί ανοδικά. Την ίδια ώρα, η Κίνα δημοσίευσε νέα στοιχεία οικονομικής επιβράυνσης.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,7% και διαμορφώνεται στα 52,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 1,6% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $60,61. Ο χρυσός, με μέτρια κέρδη (+0,1%), φτάνει στα 1.305,90 δολάρια/ουγγιά.

Η μεγαλύτερη αμερικανική παραγωγή, η οποία αυξήθηκε φτάνοντας στο σημείο ρεκόρ των 11,9 εκατ. βαρελιών την ημέρα πέρυσι, επιβαρύνει τις αγορές αργού, σημειώνουν οι traders.

Σε μία ακόμη ένδειξη περαιτέρω ανόδου της, οι αμερικανικές εταιρείες Ενέργειας αύξησαν κατά 10 τις πλατφόρμες γεώτρησης την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας τις 862, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της εταιρείας Baker Hughes.

Παράλληλα, το κλίμα επιβαρύνεται και από τα νέα δεδομένα που δημοσίευσε η κινεζική στατιστική υπηρεσία. Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, σε μία ακόμη ένδειξη αδυναμίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων σημείωσαν αρνητική κίνηση κατά 1,9% σε ετήσια βάση, στα 680,83 δισ. γουάν ($100,94 δισ.) τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία. Τον Νοέμβριο, τα βιομηχανικά κέρδη διολίσθησαν κατά 1,8% σε ετήσια βάση.

Για το 2018 συνολικά, τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν 10,3% από το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v