Χαμηλές «πτήσεις» στις αγορές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό διολισθαίνει 0,5%, στα 56,66 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με μεγαλύτερη πτώση κατά 0,68%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $65,94. Ανοδικά κινείται ο χρυσός (+0,3%), στα 1.325,20 δολάρια/ουγγιά.

Χαμηλές «πτήσεις» στις αγορές πετρελαίου

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, εν μέσω αποδυναμωμένης εργοστασιακής παραγωγής σε Κίνα και Ιαπωνία και ρεκόρ αμερικανικής πετρελαιοπαραγωγής.

Οι αγορές αργού ωστόσο δέχονται σημαντική υποστήριξη από τις περικοπές της παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Το αμερικανικό αργό διολισθαίνει 0,5%, στα 56,66 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με μεγαλύτερη πτώση κατά 0,68%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $65,94. Ανοδικά κινείται ο χρυσός (+0,3%), στα 1.325,20 δολάρια/ουγγιά.

Οι τιμές πιέζονται καθοδικά από την αυξημένη αμερικανική παραγωγή, η οποία έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd) την τελευταία χρονιά, στα 12,1 εκατ. bpd.

Η δραστηριότητα στα εργοστάσια της Κίνας, που είναι και η μεγαλύτερη εισαγωγική χώρα παγκοσμίως, συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο. Οι παραγγελίες για εξαγωγές υποχώρησαν με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων δέκα ετών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στην Ιαπωνία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η παραγωγή στα εργοστάσια κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v