Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενεζουέλα, Ιράν και ΟΠΕΚ «σπρώχνουν» το αργό υψηλότερα

Η στρατηγική των εκούσιων περικοπών και οι αμερικανικές κυρώσεις ενισχύουν τις τιμές του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό, με άνοδο κατά 0,5%, φτάνει στα 56,52 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με αύξηση κατά 0,8%, διαμορφώνεται στα $66,52.

Βενεζουέλα, Ιράν και ΟΠΕΚ «σπρώχνουν» το αργό υψηλότερα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, εν μέσω συνεχιζόμενων περικοπών από τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και αμερικανικών κυρώσεων κατά Βενεζουέλας και Ιράν. Τα κέρδη συγκρατούν η αμερικανική παραγωγή-ρεκόρ και τα αυξημένα αποθέματα καυσίμων.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,5%, στα 56,52 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 0,8%, διαμορφώνεται στα $66,52. Ο χρυσός υποχωρεί λιγότερο από 0,1%, στα 1.286,90 δολάρια/ουγγιά.

Οι τιμές έχουν υποστηριχθεί από τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του (η ομάδα που είναι γνωστή ως ΟΠΕΚ+) για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd), με στόχο τη σύσφιξη της αγοράς.

«Υπό την οπτική μας, η στρατηγική του ΟΠΕΚ αφορά τη δημιουργία νέας ισορροπίας στην αγορά, ενώ η έξοδος από αυτή αναμένεται μέχρι τα τέλη του Ιουνίου», σημειώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Την ίδια ώρα, παραμένουν σε ισχύ οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Βενεζουέλας και του Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v