Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 3% για το αργό με το βλέμμα στο Ιράν

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται στα 65,65 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent διαμορφώνεται στα $74,11. Ο χρυσός κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στα 1.279,70 δολάρια/ουγγιά.

Ράλι 3% για το αργό με το βλέμμα στο Ιράν

Να ανακοινώσουν τον τερματισμό των εξαιρέσεων κατά των ιρανικών εξαγωγών ετοιμάζονται σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι όλα τα κράτη τα οποία εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν πρέπει να τερματίσουν τις αγορές τους πολύ σύντομα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωπες με βαριές αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσε πηγή που έχει ενημερωθεί σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η είδηση προκαλεί άνοδο μέχρι και 3% στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες «σκαρφαλώνουν» στο πιο υψηλό σημείο της φετινής χρονιάς.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,5%, στα 65,65 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κερδίζει 3%, στα $74,11. Ο χρυσός κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στα 1.279,70 δολάρια/ουγγιά.

Τον Νοέμβριο, η Ουάσιγκτον επανέφερε τις κυρώσεις στις εξαγωγές της χώρας, αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε μονομερώς από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015 μεταξύ Ιράν και έξι παγκόσμιες δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ είχαν ωστόσο τότε δώσει εξαιρέσεις σε οκτώ χώρες -Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα-, επιτρέποντάς τους περιορισμένες αγορές για έξι μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v