Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για πρώτη φορά φέτος το αργό πάνω από τα $75

Η Γερμανία και η Πολωνία ανέστειλαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba, επικαλούμενες τη χαμηλή ποιότητα. Τις τιμές ενισχύουν και οι προσπάθειες των ΗΠΑ να μηδενίσουν τις ιρανικές εξαγωγές.

Για πρώτη φορά φέτος το αργό πάνω από τα $75

Υψηλότερα από τα 75 δολάρια ανά βαρέλι κινείται το πετρέλαιο την Πέμπτη, για πρώτη φορά φέτος, καθώς οι ανησυχίες για την ποιότητα οδήγησαν σε αναστολή κάποιων ρωσικών εξαγωγών προς την Ευρώπη, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για πιο αυστηρές κυρώσεις κατά του Ιράν.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,3%, στα 66,11 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με κέρδη κατά 0,8% διαμορφώνεται στα $75,20. Ο χρυσός υποχωρεί 0,1%, στα 1.278 δολάρια/ουγγιά.

Η Πολωνία και η Γερμανία ανέστειλαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba, επικαλούμενες τη χαμηλή ποιότητα. Πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι και η Τσεχία έχει επίσης αναστείλει τις αγορές της.

Ο αγωγός έχει δυνατότητα για ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα ή 1% της παγκόσμιας ζήτησης αργού, με 700.000 βαρέλια από αυτά να έχουν ανασταλεί, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Τις τιμές ενισχύουν και οι προσπάθειες των ΗΠΑ να μηδενίσουν τις ιρανικές εξαγωγές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v