Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικές ανησυχίες ρίχνουν 1,8% το αργό

Το αμερικανικό αργό σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 1,8%, στα 58,02 δολάρια ανά βαρέλι, το brent με ίδια πτώση διαμορφώνεται στα $68,84, ενώ το φυσικό αέριο ενισχύεται 1,2%, στα $2,61 ανά εκταμμύριο BTU.

Οι εμπορικές ανησυχίες ρίχνουν 1,8% το αργό

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, με το επίκεντρο στη σινοαμερικανική εμπορική διαμάχη και στην παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση που θα μπορούσε να προκαλέσει.

Παραμένουν οι πολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η σφιχτή αγορά λόγω περικοπών του ΟΠΕΚ, δύο παράγοντες που δίνουν στήριξη στις τιμές.

Το αμερικανικό αργό σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 1,8%, στα 58,02 δολάρια ανά βαρέλι, το brent με ίδια πτώση διαμορφώνεται στα $68,84, ενώ το φυσικό αέριο ενισχύεται 1,2%, στα $2,61 ανά εκταμμύριο BTU. Ο χρυσός με κέρδη 0,4%, διαμορφώνεται στα 1.287 δολάρια/ουγγιά.

«Τους επενδυτές απασχολεί η ζήτηση, ιδιαίτερα λόγω της κλιμακούμενης εμπορικής διαμάχης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα», σημειώνει ο James Mick, διαχειριστής χαρτοφυλακίων στην εταιρεία Tortoise.

«Το αργό είναι αδύναμο… κυρίως καθώς οι “αρκούδες” όσον αφορά τη ζήτηση κερδίζουν έναντι των “ταύρων” σχετικά με την προσφορά», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v