Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς τα $65 το πετρέλαιο λόγω των εντάσεων ΗΠΑ-Ιράν

Συνεχίζουν ανοδικά οι τιμές του "μαύρου χρυσού" καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, απειλώντας με διατάραξη της ροής πετρελαίου από την περιοχή. Ξεπέρασε και τα 1.400 δολάρια ο χρυσός.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν, η οποία θα δημιουργούσε διαταραχές στη ροή του «μαύρου χρυσού» από τη Μέση Ανατολή, η οποία παρέχει πάνω από το 20% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Η τιμή του Brent σημειώνει άνοδο 0,51% στα 64,78 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 0,23% στα 57,2 δολάρια το βαρέλι.

Όπως σημείωνε ο αναλυτής της Jefferies, Jason Gammel, «οι τιμές του αργού ενισχύονται λόγω των αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή μετά την κατάρριψη από το Ιράν αμερικανικού drone σε διεθνή εναέριο χώρο, όπως ισχυρίζονται οι ΗΠΑ».

Σήμερα το πρωί, οι New York Times μετέδωσαν πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εγκρίνει στρατιωτικές επιθέσεις κατά στόχων στο Ιράν, όμως τελικά ακύρωσε την εντολή.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μια σοβαρή διατάραξη στη μεταφορά του πετρελαίου μέσω αυτής της ευάλωτης διαδρομής θα ήταν εξαιρετικά σοβαρή» σχολίασε σε σημείωμά της η FGE Energy.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του χρυσού άγγιξε υψηλό εξαετίας, καθώς ξεπέρασε νωρίτερα προς στιγμήν και το επίπεδο των 1.400 δολαρίων, προτού υποχωρήσει και πάλι προς τα 1.391 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v