Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια για τις τιμές του πετρελαίου

Τα στοιχεία για μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την ένταση στη Μέση Ανατολή, στηρίζουν τις τιμές.

Ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά και τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση που εμφάνισαν τα αμερικανικά αποθέματα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την Fed να ανακοινώσει σήμερα την πρώτη μείωση επιτοκίων της μετά από περίπου μια δεκαετία.

Η τιμή του Brent κινείται 0,73% υψηλότερα στα 65,19 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 0,5% στα 58,34 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν και πάλι την περασμένη εβδομάδα, κατά 6 εκατ. βαρέλια στα 443 εκατ. βαρέλια, έναντι μείωσής τους κατά 2,6 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εν τω μεταξύ, η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου οι εντάσεις παραμένουν υψηλές, στηρίζοντας τις πετρελαϊκές τομές. Οι ΗΠΑ ζήτησαν επισήμως από τη Γερμανία να βοηθήσει, μαζί με τη Γαλλία και τη Βρετανία, στη διασφάλιση των Στενών του Ορμούζ, με την Γερμανία να εκφράζει επιφυλάξεις για την αμερικανική πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v