Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη μέρα ανόδου για το αργό

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,6%, στα 47,49 δολάρια ανά βαρέλι, το μπρεντ κερδίζει 1,1%, στα $52,47 ενώ το φυσικό αέριο, με άνοδο 0,3%, φτάνει στα $1,76 ανά εκατομμύριο BTU. Ο χρυσός με μικρότερη κίνηση (+0,1%), διαμορφώνεται στα 1.597 δολάρια/ουγγιά.

Δεύτερη μέρα ανόδου για το αργό

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, εν μέσω προσδοκιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αναλάβουν δράση για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της έξαρσης του κορωνοϊού.

Τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (RBA), φτάνοντας το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%, που είναι νέο ιστορικό χαμηλό, σε μία αντίδραση στην αυξανόμενη απειλή από την επιδημία του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Ο κεντρικός τραπεζίτης Philip Lowe άφησε ενδείξεις για πιθανή περαιτέρω δράση.

Παράλληλα, επικρατεί αισιοδοξία και λόγω αναμενόμενης βαθύτερης περικοπής στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,6%, στα 47,49 δολάρια ανά βαρέλι, το μπρεντ κερδίζει 1,1%, στα $52,47 ενώ το φυσικό αέριο, με άνοδο 0,3%, φτάνει στα $1,76 ανά εκατομμύριο BTU.

Ο χρυσός με μικρότερη κίνηση (+0,1%), διαμορφώνεται στα 1.597 δολάρια/ουγγιά.

Από την Παρασκευή, το αμερικανικό αργό έχει κέρδη 7,2%, ενώ το μπρεντ ενισχύεται 7%, καταγράφοντας και οι δύο δείκτες τα μεγαλύτερα διήμερα κέρδη, από τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν είχε γίνει η επίθεση σε πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v