Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος σταθεροποιείται το αργό

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύεται 20% στα 14,3 δολάρια το βαρέλι.

Υψηλότερα κινείται το αργό πετρέλαιο την Τετάρτη μετά τις βαριές απώλειες των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύεται 20% στα 14,3 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα το συμβόλαιο του Μαρτίου είχε υποχωρήσει σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία. Oι traders που κατείχαν το συμβόλαιο Μαΐου έσπευσαν να βγουν από το συμβόλαιο πριν τη λήξη του, διότι δεν είχαν δεξαμενές για να το αποθηκεύσουν. Στη χειρότερη στιγμή, κάποιος πλήρωσε 40,32 δολάρια το βαρέλι για να αποφύγει την παραλαβή πετρελαίου.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του αργού πετρελαίου Brent σημειώνει άνοδο 13,7% στα 21,98 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα είχε διολισθήσει σε χαμηλό 20 ετών, κάτω από το επίπεδο των 16 δολαρίων.

O Paul Sankey, βετεράνος αναλυτής του πετρελαϊκού κλάδου στη Mizuho Bank, που ορθά είχε προειδοποιήσει τον Μάρτιο για αρνητικές τιμές αργού, μιλά για μια πλήρη κρίση στη διαχείριση της αγοράς. «Θα πιάσουμε τα μείον 100 δολάρια το βαρέλι τον επόμενο μήνα; Πολύ πιθανό», εκτίμησε.

Τα τελευταία δορυφορικά στοιχεία δείχνουν έναν τεράστιο υπερκορεσμό. Υπάρχουν 50 εκατ. βαρέλια αργού που αποθηκεύονται κάθε εβδομάδα, ποσότητα αρκετή για να τροφοδοτήσει τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v