Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακύλα 8% για το αμερικανικό αργό, σε χαμηλό 18 ετών

Το αμερικανικό αργό βυθίζεται 8%, σε σημείο που δεν είχε φτάσει από το 2002, κοντά στα $18 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με μικρή πτώση κατά 0,4%, φτάνει στα $27,68.

Κατρακύλα 8% για το αμερικανικό αργό, σε χαμηλό 18 ετών

Βυθίζεται το αμερικανικό αργό, μετά την πρωτοφανή συρρίκνωση της κινεζικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, κατά 6,8%. Η είδηση αντισταθμίζει τα κέρδη που καταγράφονταν νωρίς το πρωί, με ώθηση από τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για «άνοιγμα» της οικονομίας.

Καθοριστικός παράγοντας για την κίνηση παραμένει η «γεμάτη» αγορά, την ώρα που η ζήτηση για πετρέλαιο έχει κάνει βουτιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι τιμές του αργού έχουν υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα, παρά τη συμφωνία-ορόσημο του ΟΠΕΚ, η οποία υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για μείωση της παραγωγής κατά 10% της παγκόσμιας προσφοράς.

«Οι αγορές πετρελαίου βρήκαν στήριξη από τα σχέδια επαναλειτουργίας του Αμερικανού Προέδρου», δηλώνει ο Stephen Innes, υπεύθυνος στρατηγικής της AxiTrades. Ωστόσο, τα καθοδικά ρίσκα παραμένουν ο κυρίαρχος παράγοντας, προσθέτει.

Στο σημερινό trading, το αμερικανικό αργό βυθίζεται 8%, σε σημείο που δεν είχε φτάσει από το 2002, στα 18 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με μικρή πτώση κατά 0,4%, διαμορφώνεται στα $27,68. Ο χρυσός υποχωρεί 1,1%, στα 1.712,10 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v