Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 2% για το αμερικανικό αργό

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,1% και φτάνει στα 33,94 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το μπρεντ, με κέρδη 1,1%, διαμορφώνεται στα $35,96. Ο χρυσός υποχωρεί 0,6% και βρίσκεται στα 1725,10 δολάρια/ουγγιά.

Κέρδη 2% για το αμερικανικό αργό

Αλμα κάνουν οι τιμές πετρέλαιο την Τρίτη, με ώθηση από την αυξημένη ελπίδα πως οι παραγωγοί θα παραμείνουν δεσμευμένοι στις περικοπές παραγωγής, την ώρα που η ζήτηση ενισχύεται, καθώς όλο και περισσότερα αυτοκίνητα επιστρέφουν στους δρόμους.

Η αγορά παίρνει ώθηση από τα σχόλια της Ρωσίας, σύμφωνα με τα οποία η παραγωγή της έχει μειωθεί, φτάνοντας σχεδόν στον στόχο της, στα 8,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για τον Μάιο και τον Ιούνιο υπό το πρόγραμμα περικοπής παραγωγής του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του.

Ο Οργανισμός και οι σύμμαχοί του αναμένεται να συναντηθούν ξανά στις αρχές Ιουνίου για να συζητήσουν την διατήρηση των περικοπών με στόχο την ενίσχυση των τιμών, οι οποίες βρίσκονται 45% χαμηλότερα από την έναρξη της χρονιάς. Οι μεγάλοι παραγωγοί συμφώνησαν τον Απρίλιο να μειώσουν την παραγωγή κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,1% και φτάνει στα 33,94 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το μπρεντ, με κέρδη 1,1%, διαμορφώνεται στα $35,96. Ο χρυσός υποχωρεί 0,6% και βρίσκεται στα 1725,10 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v