Απώλειες πάνω από 2% για το αργό

Το αμερικανικό υποχωρεί 2,7%, στα 37,89 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 2,1% και διαμορφώνεται στα $40,30. Ο χρυσός ενισχύεται 0,2%, στα 1.725,10 δολάρια/ουγγιά. Απότομη άνοδος των αμερικανικών αποθεμάτων τροφοδοτεί ανησυχίες.

Απώλειες πάνω από 2% για το αργό

Πτώση άνω του 2% καταγράφουν οι αγορές πετρελαίου την Τετάρτη, αφότου έκθεση έδειξε άνοδο των αποθεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που τροφοδοτεί ανησυχίες για την υπερπροσφορά και την αδύναμη ζήτηση λόγω της κρίσης κορωνοϊού.

Η έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου -οργανισμός του κλάδου- αναφέρει ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 8,4 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προβλέψης των αναλυτών για πτώση. Τα επίσημα κρατικά στοιχεία των ΗΠΑ αναμένονται αργότερα σήμερα.

«Οι ενδείξεις από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου δείχνουν ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν αρκετά», δήλωσε ο Bjornar Tonhaugen της Rystad Energy. Δεδομένης της εξέλιξης, «τι άλλο μπορείτε να κάνετε ως trader, παρά να βιάζεστε να πουλήσετε;», διερωτάται.

Το αμερικανικό υποχωρεί 2,7%, στα 37,89 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 2,1% και διαμορφώνεται στα $40,30. Ο χρυσός ενισχύεται 0,2%, στα 1.725,10 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v