Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 1.800 ο χρυσός σε υψηλό εννιά ετών

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 1,1% στα 1.800,5 δολάρια ανά ουγκιά

O χρυσός ξεπέρασε την Τρίτη τα 1.800 δολάρια ανά ουγκιά σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού ενίσχυσε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Φλόριντα, το Τέξας, την Καλιφόρνια και την Αριζόνα έχουν προκαλέσει ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 1,1% στα 1.800,5 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones Market Data.

«Η μόνιμη αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ανάκαμψη των ΗΠΑ και της παγκόσμιας οικονομίας, η αυξημένη μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές, οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ, οι δυσκολίες στο παγκόσμιο εμπόριο, σε συνδυασμό με την τεράστια νομισματική και δημοσιονομική τόνωση, δημιουργούν ισχυρή στήριξη στις τιμές του χρυσού» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v