Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαουδική Αραβία και Ιράκ δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Arabian Aramco δήλωσε πως βλέπει τη ζήτηση για πετρέλαιο να ανακάμπτει στην Ασία καθώς οι οικονομίες ανοίξουν και πάλι σταδιακά, μετά τη χαλάρωση των lockdowns, ενώ το Ιράκ δεσμεύτηκε για περικοπή επιπλέον 400.000 βαρελιών ημερησίως τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με στήριξη από την σαουδαραβική αισιοδοξία για τη ζήτηση στην Ασία, καθώς και από την δέσμευση του Ιράκ να κάνει ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στην προμήθεια πετρελαίου του, αν και η αβεβαιότητα ως προς τα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ κρατούν τα κέρδη του «μαύρου χρυσού» σε περιορισμένο επίπεδο.

Η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 1,06% στα 44,87 δολάρια το βαρέλι και του αργού κατά 1,43% στα 41,81 δολάρια το βαρέλι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Arabian Aramco δήλωσε χθες Κυριακή πως βλέπει τη ζήτηση για πετρέλαιο να ανακάμπτει στην Ασία καθώς οι οικονομίες ανοίξουν και πάλι σταδιακά, μετά τη χαλάρωση των lockdowns, ενώ το Ιράκ δεσμεύτηκε την Παρασκευή για περικοπή επιπλέον 400.000 βαρελιών ημερησίως τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v