Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερος μήνας με απώλειες για τις τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,1%, στα $36,23 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,3% και φτάνει στα 37,77 δολάρια ανά βαρέλι. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Στο επίκεντρο η πανδημία κορωνοϊού και οι περικοπές του ΟΠΕΚ+.

Δεύτερος μήνας με απώλειες για τις τιμές πετρελαίου

Aνοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, μπαίνοντας ωστόσο σε πορεία για δεύτερη μηνιαία πτώση. Αιτία είναι οι αυξημένες ανησυχίες για την άνοδο των περιπτώσεων κορωνοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η ζήτηση υποχωρεί καθώς αυξάνονται τα περιοριστικά μέτρα, ενώ ο ΟΠΕΚ+ να αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγή του κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την παραγωγή.

Ωστόσο, οι κορυφαίες παραγωγικές χώρες Σαουδική Αραβία και Ρωσία είναι υπέρ της διατήρησης του προγράμματος μείωσης της παραγωγής κατά περίπου 7,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα και την επόμενη χρονιά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,1%, στα $36,23 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,3% και φτάνει στα 37,77 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός, με άνοδο κατά 0,1%, διαμορφώνεται στα 1.869,40 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v