Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 75 δολάρια το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό κινείται 0,2% ανοδικά, στα 75,33 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ ενισχύεται 0,1% και φτάνει στα $76,27.

Πάνω από τα 75 δολάρια το πετρέλαιο

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με την προσοχή των επενδυτών στη διαμάχη Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το αμερικανικό αργό κινείται 0,2% ανοδικά, στα 75,33 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ ενισχύεται 0,1% και φτάνει στα $76,27.

Ανεβάζουν την ένταση Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην αντιπαράθεση εντός Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), με τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ μακροχρόνιων συμμάχων να αφήνει την παγκόσμια οικονομία να προσπαθεί να... μαντέψει πόσο πετρέλαιο θα πάρει τον επόμενο μήνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η σύγκρουση ανάγκασε τον ΟΠΕΚ+ να σταματήσει τις συνομιλίες ήδη δύο φορές, ενώ η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα, με το πετρέλαιο να συνεχίζει ανοδικά, πάνω από τα 75 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ συζητά την πολιτική που θα ακολουθήσει όσον αφορά τις περικοπές παραγωγής την υπόλοιπη χρονιά και το 2022, ενώ η λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί, θα διαμορφώσει την αγορά και τη βιομηχανία το επόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v