Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώσης συνέχεια για τις τιμές του πετρελαίου

Διευρύνονται οι απώλειες για το πετρέλαιο καθώς η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού οδηγεί σε επιβράδυνση της ανάκαμψης της ζήτησης.

Πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την προειδοποίηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας πως ο ρυθμός ανάπτυξης της ζήτησης για αργό πετρέλαιο και προϊόντων του έχει επιβραδυνθεί σημαντικά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, που αναγκάζει τις κυβερνήσεις να επαναφέρουν περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την ΙΕΑ, η αυξανόμενη ζήτηση για αργό σταμάτησε τον Ιούλιο και αναμένεται να αυξηθεί με βραδύτερο ρυθμό το υπόλοιπο έτος λόγω της εκτίναξης των μολύνσεων από την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού.

Αντιθέτως, ο OPEC διατήρησε χθες την πρόβλεψή του για ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως φέτος και για περαιτέρω ανάπτυξη το 2022, παρά την εντεινόμενη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τα futures του Brent υποχωρούν κατά 0,81% στα 70,71 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,96% στα 68,43 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v