Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό, σε τροπική καταιγίδα υποβαθμίστηκε η Άιντα

Το αμερικανικό αργό χάνει 1% στα 68,39 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 0,8% διαμορφώνεται στα $72,78. Ανοδος 0,2% για τον χρυσό, στα 1.814 δολάρια/ουγγιά.

Υποχωρεί το αργό, σε τροπική καταιγίδα υποβαθμίστηκε η Άιντα

Καθοδικά κινείται το αργό, αν και ο τυφώνας Άιντα υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, μετά το αναγκαστικό κλείσιμο της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να προχωρήσει με την προγραμματισμένη αύξηση παραγωγής.

Εκατοντάδες πλατφόρμες παραγωγής εκκενώθηκαν λόγω του τυφώνα ενώ σχεδόν όλη η παραγωγή του Κόλπου πάτησε φρένο, περίπου 1,74 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Μετά τους ισχυρούς ανέμους και τις βροχές, σχεδόν 1,2 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις σε Λουιζιάνα και Μισσισιπή έμειναν χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα -καθώς ωστόσο η καταιγίδα προχώρησε προς τα ηπειρωτικά, το επίκεντρο της αγοράς πετρελαίου στρέφεται στο πότε η παραγωγή θα μπορεί να αρχίσει ξανά.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1% στα 68,39 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 0,8% διαμορφώνεται στα $72,78. Ανοδος 0,2% για τον χρυσό, στα 1.814 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v