Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ελεύθερη πτώση το σιδηρομετάλλευμα, υποχωρεί το αργό

Η άνοδος των short θέσεων όσον αφορά το σιδηρομετάλλευμα και οι πωλήσεις πανικού έφεραν γρήγορη πτώση για το εμπόρευμα, το οποίο βούτηξε 18% αυτή την εβδομάδα. Κατηφορίζει το αργό, μικρή άνοδος για τον χρυσό.

Σε ελεύθερη πτώση το σιδηρομετάλλευμα, υποχωρεί το αργό

Η κατάρρευση των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος κάνει τους επενδυτές να προσπαθούν να προστατευθούν από τις περαιτέρω απώλειες, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν ακόμη τελειώσει για το εμπόρευμα.

Η άνοδος των short θέσεων όσον αφορά το σιδηρομετάλλευμα και οι πωλήσεις πανικού έφεραν γρήγορη πτώση για το εμπόρευμα, το οποίο βούτηξε 18% αυτή την εβδομάδα, φτάνοντας σε μόλις 107,21 δολάρια ανά τόνο - είναι πλέον 55% χαμηλότερα από το υψηλό ρεκόρ των $237,57 ανά τόνο που είχε σκαρφαλώσει μόλις πριν από 4 μήνες. Στις συναλλαγές της Παρασκευής, βρίσκεται στα $119,96 καταγράφοντας πτώση 3,38%.

Στην υπόλοιπη αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 0,9% και φτάνει στα 71,98 δολάρια ανά βαρέλι, το μπρεντ υποχωρεί 0,7%, στα $75,14 ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,5% στα 1.765,80 δολάρια/ουγγιά.

Η κατάσταση έρχεται μετά από μια σεζόν δημοσίευσης κερδών κατά την οποία οι Fortescue, BHP και Rio Tinto ενημέρωσαν για συνολικά μερίσματα 17 δισ. δολαρίων στους Αυστραλούς μετόχους μετά από μία χρονιά κερδών.

Από τις αρχές του περασμένου μήνα, ωστόσο, και οι τρεις είδαν την τιμή της μετοχής τους να πέφτει πάνω από 25%, με επικεφαλής την Fortescue που έχει χάσει 37%. H κίνηση έρχεται καθώς η Κίνα ανακοίνωσε πτώση της παραγωγής χάλυβα για τον Αύγουστο.

Το σιδηρομετάλλευμα αποτελεί βασική συνεισφορά στην παραγωγή χάλυβα. Οδηγία του Πεκίνου νωρίτερα φέτος έκανε έκκληση για μικρότερη παραγωγή προκειμένουν να περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v