Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα πάνω από 2 δολάρια για τις τιμές πετρελαίου

Τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ αναμένουν οι επενδυτές για να δουν πώς θα κινηθεί η παραγωγή τους επόμενους μήνες. To αμερικανικό αργό κερδίζει 2,2 δολάρια, στα $89 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κατά 2,5 δολάρια υψηλότερα, φτάνει στα $95,58.

Αλμα πάνω από 2 δολάρια για τις τιμές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται πάνω από 2 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τα κέρδη τους, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις πιθανές κινήσεις των παραγωγών του ΟΠΕΚ+ για τροποποίηση της παραγωγής και στήριξης των τιμών σε συνεδρίαση αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν τους τελευταίους τρεις συνεχόμενους μήνες, αφού άγγιξαν τα πολυετή υψηλά του Μαρτίου, λόγω ανησυχιών ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι περιορισμοί της Covid-19 σε μέρη της Κίνας, ενδέχεται να επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και να μετριάσουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Στη συνάντησή τους τη Δευτέρα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, ενδέχεται να αποφασίσουν να διατηρήσουν τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής ή ακόμη και να μειώσουν την παραγωγή για να ενισχύσουν τις τιμές, παρά το γεγονός ότι οι προμήθειες παραμένουν περιορισμένες.

To αμερικανικό αργό κερδίζει 2,2 δολάρια, στα $89 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κατά 2,5 δολάρια υψηλότερα, φτάνει στα $95,58.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v