Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η δέσμευση της Κίνας για την οικονομία ενισχύει το αργό

To αμερικανικό αργό κινείται θετικά κατά 30 σεντς, στα 74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο κατά 40 σεντς, βρίσκεται στα 79 δολάρια ανά βαρέλι.

Η δέσμευση της Κίνας για την οικονομία ενισχύει το αργό

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Κίνα δήλωσε ότι θα εργαστεί για την επανεκκίνηση της οικονομίας της μετά από χρόνια περιορισμών λόγω Covid-19 και η Ουάσιγκτον αποκάλυψε σχέδια για την αύξηση των στρατηγικών της αποθεμάτων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα σχέδιο για την έναρξη της αναπλήρωσης του μεγαλύτερου αποθέματος πετρελαίου έκτακτης ανάγκης στον κόσμο, αφού το εξαντλούσε για μήνες. Η κυβέρνηση είπε ότι η κίνηση θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ και θα παράσχει περισσότερα κίνητρα στους εγχώριους παραγωγούς για να ανοίξουν περισσότερες πηγές.

Επίσης την Παρασκευή, αξιωματούχοι στην Κίνα ολοκλήρωσαν το Κεντρικό Συνέδριο Οικονομικής Εργασίας, μια ετήσια συνάντηση για να αποφασίσουν τις οικονομικές πολιτικές για το επόμενο έτος. Ορκίστηκαν να ενισχύσουν την οικονομία το 2023 και επαίνεσαν τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών ακινήτων και των εταιρειών τεχνολογίας.

To αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 30 σεντς, στα 74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο κατά 40 σεντς, βρίσκεται στα 79 δολάρια ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v