Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι τιμές πετρελαίου

To αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9%, στα 77,89 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $84,37. Πτώση 1,7% για το φυσικό αέριο, στα 54 ευρώ ανά μεγαβατώρα το φυσικό αέριο.

Σε θετικό έδαφος οι τιμές πετρελαίου

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, επεκτείνοντας τα κέρδη από τις προηγούμενες δύο ημέρες, καθώς το δολάριο υποχωρεί αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell ακούστηκε λιγότερο επιθετικός για τα επιτόκια από ό,τι περίμεναν οι αγορές και καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν αναπάντεχη πτώση.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί ελαφρώς στις 103,15 μονάδες, καθιστώντας το πετρέλαιο φθηνότερο για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα.

Με λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αγορά ελπίζει ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μπορεί να αποφύγει μια πιο έντονη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας ή ακόμα και μια ύφεση και να μην υποχωρήσει η ζήτηση πετρελαίου.

To αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9%, στα 77,89 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $84,37. Πτώση 1,7% για το φυσικό αέριο, στα 54 ευρώ ανά μεγαβατώρα το φυσικό αέριο.

Restart για τις ροές πετρελαίου στον τουρκικό σταθμό Τσεϊχάν

Η Τουρκία ξανάρχισε τις ροές πετρελαίου στον τερματικό σταθμό εξαγωγών της Μεσογείου στην Τσεϊχάν αργά την Τρίτη μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς, σύμφωνα με αξιωματούχο με γνώση του θέματος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κρατικός χειριστής αγωγών Botas διέκοψε τις ροές ιρακινού και αζερικού πετρελαίου μέσω αγωγών τη Δευτέρα για να πραγματοποιήσει ελέγχους ασφαλείας.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v