Οι ανησυχίες για επιτόκια και ζήτηση ρίχνουν το αργό

Το αμερικανικό αργό χάνει $1,6 και βρίσκεται στα 76,85 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση φτάνει στα $83,50.

Οι ανησυχίες για επιτόκια και ζήτηση ρίχνουν το αργό

Απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου και μπαίνουν σε πορεία για εβδομαδιαία πτώση, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν την ανησυχία ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει αυστηρή νομισματική πολιτική για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Οι πιέσεις στις τιμές καταναλωτή θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση καυσίμων ακόμη και καθώς αυξάνονται τα αποθέματα αργού.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκε 0,7% τον Ιανουάριο, μετά από πτώση 0,2% τον Δεκέμβριο. Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις για ανεργία μειώθηκαν απροσδόκητα στις 194.000, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για 200.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

«Τα ισχυρά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τις αυξήσεις επιτοκίων και προκάλεσαν άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, η οποία επηρέασε τις τιμές του πετρελαίου και άλλων βασικών εμπορευμάτων», δήλωσε ο Kazuhiko Saito, επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities.

Η αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ ενίσχυσε επίσης την πίεση, είπε.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί $1,6 και βρίσκεται στα 76,85 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση φτάνει στα $83,50.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v