Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχίες για τη ζήτηση ανεβάζουν το αργό, πέφτει το αέριο

Εξασθενεί ο αντίκτυπος των ρωσικών περικοπών. Το αμερικανικό αργό χάνει 90 σεντς, στα 78,82 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 86 σεντς βρίσκεται στα $85,53. Πτώση 4% για το αέριο,στα 51 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ανησυχίες για τη ζήτηση ανεβάζουν το αργό, πέφτει το αέριο

Αρνητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Δευτέρα μετά την άνοδο 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο των επενδυτών πλέον βρίσκονται όχι ο αντίκτυπος από τις περικοπές της ρωσικής παραγωγής, αλλά οι ανησυχίες για τη ζήτηση που προέρχονται από τα διυλιστήρια σε Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η αδυναμία που βλέπουμε στις τιμές στις πρώτες πρωινές συναλλαγές σήμερα αντικατοπτρίζει πιθανώς την συνειδητοποίηση της αγοράς ότι αυτές οι μειώσεις έχουν ήδη σε μεγάλο βαθμό τιμολογηθεί», δήλωσε ο αναλυτής της ING Warren Patterson.

Οι τιμές αυξήθηκαν την Παρασκευή αφού η Ρωσία, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή αργού τον Μάρτιο κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), ή περίπου 5% της παραγωγής. Η απόφαση έρχεται ως αντίποινα για τους περιορισμούς της Δύσης στις εξαγωγές της που επιβλήθηκαν σε απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 90 σεντς, στα 78,82 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 86 σεντς βρίσκεται στα $85,53. Πτώση 4% για το αέριο,στα 51 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με στήριξη από την αποθήκευση στην Ευρώπη, που πλέον βρίσκεται στο 66%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v