Σταθεροποιητικά το αργό μετά από πέντε μέρες κέρδη

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,1%, στα80,32 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $86. Ανοδο 0,4% σημειώνει η τιμή του φυσικού αερίου, στα 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σταθεροποιητικά το αργό μετά από πέντε μέρες κέρδη

Μικρές μεταβολές για τις τιμές του πετρελαίου μετά από πέντε συνεδριάσεις κερδών, με τα αδύναμα στοιχεία για το πετρέλαιο από τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού, την Κίνα, να εξισορροπούνται από την ανησυχία για την προσφορά.

Πτωτική η διάθεση, καθώς υποχώρησαν οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κίνας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών αργού. Η πτώση ήρθε παρά την άρση των περιορισμών Covid-19, υποδεικνύοντας την αδυναμία της ζήτησης.

«Δεδομένου του υψηλού πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η ζήτηση θα πρέπει να συνεχίσει να αποδυναμώνεται, γεγονός που μειώνει επίσης τη ζήτηση στην Κίνα», δήλωσε η Iris Pang, επικεφαλής οικονομολόγος της ING για την Ευρύτερη Κίνα.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,1%, στα80,32 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $86. Ανοδο 0,4% καταγράφει η τιμή του φυσικού αερίου, στα 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v