Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά πάνω από 2% για τις τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό χάνει 2 δολάρια ή 2,7%, στα $72,79 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση $1,9 ή 2,3% βρίσκεται στα $78,90. Πτώση 5,2% για την τιμή ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 46,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Βουτιά πάνω από 2% για τις τιμές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν πάνω από 1 δολάριο την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας, καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank συγκλόνισε τις αγορές μετοχών και πυροδότησε φόβους για νέα οικονομική κρίση.

Τη Δευτέρα, το Brent έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) έπεσε στο χαμηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο.

Το ξαφνικό κλείσιμο της SVB Financial πυροδότησε ανησυχίες για κινδύνους και σε άλλες τράπεζες οι οποίοι προκύπτουν από τις απότομες αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο.

Οι traders δεν αναμένουν πλέον αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης (bps) από την Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, με μια τρέχουσα πρόβλεψη για άνοδο 25 bps, ακόμη και πριν από την δημοσίευση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σήμερα Τρίτη.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 2 δολάρια ή 2,7%, στα $72,79 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση $1,9 ή 2,3% βρίσκεται στα $78,90. Πτώση 5,2% για την τιμή ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 46,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v