Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριμπάουντ για τις τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9%, στα 71,95 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $78,09. Η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου υποχωρεί 0,4%, στα 43,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ριμπάουντ για τις τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τη βουτιά της προηγούμενης ημέρας, καθώς οι ισχυρότερες προοπτικές του ΟΠΕΚ για τη ζήτηση της Κίνας βοήθησαν να αντισταθμιστεί το καθοδικό κλίμα που επικρατεί στους επενδυτές παγκοσμίως, στον απόηχο της πρόσφατης πτώχευσης αμερικανικών τραπεζών.

«Η αγορά πετρελαίου έχει ανακάμψει μόνη της μετά τις πρόσφατες απότομες απώλειες», δήλωσε ο Toshitaka Tazawa, αναλυτής της Fujitomi Securities, προσθέτοντας ότι ορισμένοι επενδυτές είχαν εκμεταλλευτεί τη διολίσθηση για να κυνηγήσουν ευκαιρίες.

«Η αναβάθμιση του ΟΠΕΚ στην προοπτική της κινεζικής ζήτησης πετρελαίου έδωσε επίσης στήριξη, αν και οι επενδυτές εξακολουθούσαν να ανησυχούν για μια κλιμακωτή χρηματοπιστωτική κρίση μετά την πρόσφατη κατάρρευση των αμερικανικών τραπεζών», είπε, σημειώνοντας ότι παρακολουθείται στενά εάν το αμερικανικό αργό μπορεί να παραμείνει πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9%, στα 71,95 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $78,09. Η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου κινείται ελαφρώς καθοδικά, κατά 0,4%, στα 43,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v