Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη εβδομαδιαία άνοδος σε έναν μήνα για το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1% ή 71 σεντς, στα 72,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση φτάνει στα $76,60, στις συναλλαγές της Παρασκευής.

Πρώτη εβδομαδιαία άνοδος σε έναν μήνα για το πετρέλαιο

Πρώτη εβδομαδιαία άνοδος εδώ και έναν μήνα για την τιμή του πετρελαίου, με στήριξη από την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ θα αποτρέψουν μια καταστροφική χρεοκοπία.

Το αμερικανικό αργό σκαρφάλωσε πάνω από τα 72 δολάρια ανά βαρέλι και είναι περίπου 3% υψηλότερα αυτή την εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι, είπε ότι οι διαπραγματευτές μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία επί της αρχής ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, οι αγορές αργού από ορισμένα ασιατικά διυλιστήρια ενίσχυσαν το ανοδικό κλίμα στην αγορά.

Η τιμή του πετρελαίου εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη κατά 10% φέτος, καθώς η αδύναμη οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και η νομισματική σύσφιξη από την Federal Reserve επιβαρύνουν τις προοπτικές. Οι αξιωματούχοι της Fed έφεραν κάποια αβεβαιότητα στην αγορά, καθώς ακούγονται όλο και πιο διχασμένοι για το αν θα αυξήσουν τα επιτόκια στη συνεδρίασή τους τον επόμενο μήνα ή αν θα σταματήσουν.

Στις συναλλαγές της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1% ή 71 σεντς, στα 72,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση φτάνει στα $76,60.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v