Διακοπή λειτουργίας σε διυλιστήριο της Shell

Το αμερικανικό αργό χάνει 59 σεντς, στα 90,61 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση ενός δολαρίου βρίσκεται στα $93,28.

Διακοπή λειτουργίας σε διυλιστήριο της Shell

Η Shell αναγκάστηκε να σταματήσει μέρος του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ευρώπης, περιορίζοντας ενδεχομένως την προσφορά ντίζελ σε μια ήδη σφιχτή αγορά.

Διαρροή αερίου σημειώθηκε σε τμήμα του εργοστασίου του Ρότερνταμ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τοπική αρχή. Ενώ το διυλιστήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί, η διακοπή του εργοστασίου Hycon θα περιπλέξει την παραγωγή καυσίμων, ιδιαίτερα του ντίζελ και καυσίμων για τζετ. Το εργοστάσιο έχει δυνατότητα για 25.000 βαρέλια την ημέρα. Η Shell δεν σχολιάζει τις λειτουργίες του διυλιστηρίου.

Η ευρωπαϊκή αγορά ντίζελ είναι σφιχτή εδώ και αρκετό καιρό, χάνοντας έναν σημαντικό εξωτερικό προμηθευτή όταν επιβλήθηκαν κυρώσεις στη Ρωσία. Ένα ζεστό καλοκαίρι έχει επίσης περιορίσει την παραγωγή, αφήνοντας τα αποθέματα της περιοχής χαμηλότερα από το συνηθισμένο για την εποχή του χρόνου.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 59 σεντς, στα 90,61 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση ενός δολαρίου βρίσκεται στα $93,28.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v