Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο στη μεγαλύτερη άνοδο έξι μηνών πατάει το πετρέλαιο

Tο αμερικανικό αργό έπεσε κάτω από τα 86 δολάρια το βαρέλι, μετά από άνοδο 4,3% τη Δευτέρα. Το μπρεντ με πτώση 35 σεντς, βρίσκεται στα $87,80 ανά βαρέλι.

Φρένο στη μεγαλύτερη άνοδο έξι μηνών πατάει το πετρέλαιο

Καθοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά το μεγαλύτερο άλμα των τελευταίων έξι μηνών, καθώς το Ισραήλ είπε ότι τα αντίποινά του για τις επιθέσεις της μαχητικής οργάνωσης Χαμάς το Σαββατοκύριακο «μόλις ξεκίνησαν», αυξάνοντας την προοπτική νέας αστάθειας στη Μέση Ανατολή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το αμερικανικό αργό έπεσε κάτω από τα 86 δολάρια το βαρέλι, μετά από άνοδο 4,3% τη Δευτέρα -αυτή την ώρα υποχωρεί 35 σεντς, στα 86,03 δολάρια- καθώς οι αγορές αντέδρασαν στις μάχες που ξεκίνησαν το Σάββατο και αναζωπύρωσαν τη σύγκρουση με ευρείες επιπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη κινητοποίησή του με περισσότερους από 300.000 εφέδρους στρατού, καθώς επιτέθηκε στη Γάζα από αέρος και θάλασσα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να δεσμεύεται να «αλλάξει τη Μέση Ανατολή». Η Χαμάς απείλησε να εκτελέσει ομήρους.

Το μπρεντ με πτώση 35 σεντς, βρίσκεται στα $87,80 ανά βαρέλι.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v