Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 18% φέτος για το πετρέλαιο, στήριξη από τις γεωπολιτικές εντάσεις

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent διαπραγματεύονται πάνω από τα 90 δολάρια, αφού έκλεισαν 1,1% υψηλότερα την Τετάρτη, ενώ το West Texas Intermediate κινείται πάνω από τα 86 δολάρια.

Αλμα 18% φέτος για το πετρέλαιο, στήριξη από τις γεωπολιτικές εντάσεις

Την πρώτη του άνοδο σε τρεις συνεδριάσεις έκανε το πετρέλαιο, καθώς οι traders παρακολουθούσαν μια πιθανή επίθεση στο Ισραήλ από το Ιράν ή τους πληρεξουσίους του, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent διαπραγματεύονται πάνω από τα 90 δολάρια, αφού έκλεισαν 1,1% υψηλότερα την Τετάρτη, ενώ το West Texas Intermediate κινείται πάνω από τα 86 δολάρια.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι επίκειται ένα χτύπημα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν, το οποίο θα ακολουθούσε την απειλή του Ιράν να πλήξει το Ισραήλ για μια επίθεση σε διπλωματικές εγκαταστάσεις στη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Το πετρέλαιο έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 18% φέτος, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις συνδυάζονται με τις περικοπές της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ και οδηγούν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν αντίθετοι άνεμοι με τη μορφή αυξανόμενων αμερικανικών αποθεμάτων αργού - πλέον βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο - και τον πιο ισχυρό από τον αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος μπορεί να καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v