Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική αύξηση στην τιμή του χρυσού (update)

Σημαντική αύξηση, εμφανίσε την Παρασκευη η τιμή του χρυσού, ενισχυμένη από δηλώσεις αξιωματούχου της Διεθνούς Επιτροπής Χρυσού, περί επικείμενης νέας ανόδου. To πολύτιμο μέταλλο προσεγγίζει ξανά τα 300 δολάρια την ουγκιά.

Με σημαντική άνοδο κινήθηκε την Παρασκευή η τιμή του χρυσού, στα 296,65 δολάρια ανά ουγκιά, μετά τη δήλωση στελέχους της Διεθνούς Επιτροπής Χρυσού, ότι ”η τιμή του χρυσού θα ανεβεί κατά πολύ, ειδικά μετά την 1η Απριλίου, λόγω στροφής των επενδυτών”.

Ενισχυτικά για την ανοδική πορεία της τιμής του πολύτιμου μετάλλου λειτουργούν τα στατιστικά στοιχεία από την Ιαπωνία, σύμφωνα με τα οποία, οι εισαγωγές της χώρας σε χρυσό αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 662%.

Τις απώλειες, που κατέγραφε το πρωί της Παρασκευής, περιόρισε το πετρέλαιο. Μετά τη άνοδο ρεκόρ της Πέμπτης, που οδήγησε τις τιμές σε νέο υψηλό εξαμήνου, ο μαύρος χρυσός ακολούθησε διορθωτική πορεία το πρωί της Παρασκευής για να περιορίσει τις απώλειές του το απόγευμα.

”Οι επενδυτές είναι μπερδεμένοι σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου” σχολιάζουν αναλυτές, ενώ τονίζουν ότι ”παρά τη μακροπρόθεσμη ανοδική τάση, οι παρούσες τιμές του πετρελαίου είναι υπερτιμημένες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v