Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στα αμερικανικά ομόλογα με το βλέμμα στην Ασία

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που εκδηλώθηκαν στο Χονγκ Κονγκ. Καλά τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Ενισχύονται οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου μετά τις πιέσεις που ασκούνται στις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως.

Υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου καθώς ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σικάγο Charles Evans ζήτησε υπομονή από τους επενδυτές έως ότου αποφασιστεί η πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από 8 χρόνια.

Επιπλέον έκθεση στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι τιμές αγαθών που είναι συνδεδεμένες με τις καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 1,5% φέτος, χαμηλότερα από τον στόχο για πληθωρισμό έως 2% της Fed.

Αντίστοιχα, αρνητικό αντίχτυπο στις αγορές έχει η διακοπή στη λειτουργία πολλών μεγάλων και μικρότερων τραπεζών στο Χονγκ Κονγκ εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας που έχουν λάβει βίαιες διαστάσεις.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,49%.

Παράλληλα ο δείκτης αμερικανικών ομολόγων του Bloomberg κινείται χαμηλότερα 0,7% τον Σεπτέμβριο και οδεύει για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο όταν είχε υποχωρήσει 1,1%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v