Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 7,25% ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς μετά την υποβάθμιση της χώρας από την S&P. Πτώση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Η υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας από τη S&P προκάλεσε την άνοδο των αποδόσεων των εγχώριων ομολόγων κόντρα στην πτώση της πλειοψηφίας των κρατικών χρεογράφων στην Ευρώπη.

Ειδικότερα η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης στο 1,93% ενώ νωρίτερα ενισχυόταν έως πέντε μονάδες βάσης.

Επιπλέον η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται κατά δύο μονάδες στο 7,25%.

Αντίθετα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 0,68%, και του ισπανικού 10ετούς διαμορφώνεται σε νέο χαμηλό σημειώνοντας πτώση τριών μονάδων στο 1,79%.

Παράλληλα, το βρετανικό 10ετές ομόλογο κινείται χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,98%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η διαφορά στην απόδοση του αμερικανικού 5ετούς σε σχέση με το 30ετές ομόλογο μειώθηκε σε χαμηλό έξι ετών καθώς ο χαμηλός πληθωρισμός κάνει τα μακροπρόθεσμα ομόλογα περισσότερο ελκυστικά για τους επενδυτές.

Ειδικότερα το spread μεταξύ 5ετούς και 30ετούς ομολόγου περιορίστηκε στο 1,25%, σε χαμηλό αντίστοιχο του Ιανουαρίου 2009.

Επιπλέον η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 2,29% και η απόδοση του 30ετούς κινείται χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες στο 2,93%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v