Άνω του 10% η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου

Ο Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε 8 επιπλέον ψήφους, όμως οι επενδυτές ανησυχούν για πρόωρες εκλογές. Επιστρέφει πάνω από το 10% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου, σταθεροποιητές τάσεις στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας.

Με την ανησυχία ότι η σημερινή, δεύτερη ψηφοφορία, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγεί την Αθήνα πιο κοντά στη διεξαγωγή πρόωρών εκλογών, καθώς υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα ψήφισα 168 βουλευτές, οι επενδυτές «στέλνουν» και πάλι την απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου πάνω από το 10%, ενώ υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και των άλλων ελληνικών τίτλων.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσέφερε μια συμβιβαστική λύση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποσχόμενος διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και εκλογές στα τέλη του 2015, πρόταση η οποία οδήγησε σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων χθες Δευτέρα.

Όμως σήμερα οι αγορές επικεντρώνονται στην ανησυχία ότι οι τελευταίες εξελίξεις από την Αθήνα δείχνουν ενδεχομένως απελπισία από την πλευρά του Σαμαρά.

Η απόδοση του 3ετούς τίτλου κινείται στο 10,11%, του 5ετούς στο 9% και του 10ετούς στο 8,47%

Σταθεροποιητικές τάσεις στα υπόλοιπα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, με την απόδοση του ιταλικού 10ετούς στο 1,94%, του ισπανικού στο 1,67% και στο 2,70% του πορτογαλικού.


Στο 0,59% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,057% 5ετούς και στο -0,089% 2ετούς.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v