Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πίεση στα ελληνικά ομόλογα - Στο 11,5% το τριετές yield

Σε πτωτική τροχιά τα κρατικά ομόλογα. Πέρασε το 11% το τριετές yield και το 9% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Αντίθετη η τάση στα χαρτιά του ευρωπαϊκού Νότου. Ιστορικό χαμηλό στο 10ετές yield της Πορτογαλίας.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα ελληνικά ομόλογα στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος και στην είδηση σχηματισμού κυβέρνησης. Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 11,53%, ενώ το 10ετές yield αυξάνεται κατά 30 μονάδες βάσης στο 9,07%

«Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ είναι μάλλον απίθανο να απομακρυνθεί σύντομα» εξηγεί η Lena Komileva της G Plus Economics και συμπληρώνει: «Θα είναι δύσκολος ο δρόμος για τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων της ευρωζώνης». "Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενη, αλλά όχι ότι θα υπάρξει αντιμνημονιακός κυβερνητικός εταίρος" σημειώνουν και οι αναλυτές της RBS.

Αντίθετη ωστόσο, είναι η τάση που καταγράφεται στα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου με πτωτική πορεία στο κόστος δανεισμού, ενώ μάλιστα το 10ετές yield της Πορτογαλίας βρέθηκε σε νέο ιστορικό χαμηλό, υποχωρώντας κατά 12 μονάδες βάσης στο 2,112%. 

Παράλληλα, η απόδοση του 30ετούς τίτλου της Ιταλίας υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσης στο 2,58% και του 10ετούς ομολόγου στο 1,51%. Το 10ετές ομόλογο της Ισπανίας καταγράφει απόδοση 1,384%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v