Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα διά χειρός Ντράγκι

Ντόμινο εξελίξεων μετά το QE του Μάριο Ντράγκι. Ιστορικό χαμηλό για τις αποδόσεις των ομολόγων Ιταλίας, Ισπανίας αλλά και Γερμανίας. Στο 0,371% το 10ετές yield του γερμανικού Bund. Κάθετη πτώση για το ευρώ στο 1,1298 δολ. για το ενιαίο νόμισμα.

Κάθετη πτώση καταγράφει το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη μετά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε χθες ο Μάριο Ντράγκι. Το ράλι στα ευρωπαϊκά κρατικά χαρτιά συνεχίζεται και σήμερα (Παρασκευή) με τις αποδόσεις των ομολόγων Γερμανίας, αλλά και Ιταλίας να υποχωρούν σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Συγκεκριμένα, η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία κάτω από το 1,5%, αγγίζοντας το 1,454% με πτώση 9 μονάδων βάσης. Η απόδοση των 10ετών τίτλων Ισπανίας υποχωρεί κατά 11 μονάδες βάσης στο 1,299%. Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκονται επίσης οι 30ετείς αποδόσεις Ισπανίας και Ιταλίας που υποχωρούν κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,37% και 2,66% αντιστοίχως

Τα 10ετή yield της Γερμανίας κατρακύλησαν στο 0,371%. Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκονται και τα 30ετή yield της Γερμανίας που υποχωρούν κατά 13 μονάδες βάσης κάτω από το 1%.

Το ευρώ επίσης κινείται έντονα πτωτικά, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2003 καθώς έσπασε και το φράγμα του 1,13 δολ. (άγγιξε το 1,1298 δολ.)

«Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σχετικά μεγάλη σε ό,τι αφορά τους τύπους των τίτλων, αλλά και το εύρος των λήξεων που μπορεί να αγοράσει» εξηγεί ο Patrick Jacq, της BNP Paribas και συμπληρώνει: «Αυτό είναι σαφέστατα ενθαρρυντικό για τα κρατικά χαρτιά της ευρωζώνης». 

Το yield στο ελληνικό 10ετές ομόλογο διαμορφώνεται στο 8,905% και του τριετούς αγγίζει το 10,059%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v