Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα yields εν αναμονή του Eurogroup

Ενισχύονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στο σημερινό Eurogroup. Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εν όψει του σημερινού Eurogroup, ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η Αθήνα θα καταλήξει τελικά σε συμφωνία για το χρέος της με τους ευρωπαίους εταίρους.

Με το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας να λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και να καταγράφεται εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της θεωρούνται κρίσιμης σημασίας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά πιθανότατα και για το μέλλον ολόκληρης της ευρωζώνης.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε δημοσκόπηση του Reuters έδιναν πιθανότητες 1 / 4 η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη το 2015. Όπως σημειώνει το πρακτορείο, πρόκειται για την υψηλότερη πιθανότητα που έχει καταγραφεί από το Reuters, υψηλότερο και από το 2011-2012.

Όμως, αν και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο εάν θα υπάρξει σήμερα πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, στις τελευταίες συνεδριάσεις οι αγορές ομολόγων και μετοχών έχουν κινηθεί και πάλι κοντά στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύονταν έως και 140 μ.β. στο 17,15%, του 5ετούς στο 14,37% και του 10ετούς έως και 23 μ.β. στο 9,74%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου διαμορφώνονταν στο 1,65%, του ισπανικού στο 1,57% και του πορτογαλικού στο 2,36%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund κινούνταν στο 0,35%, του 5ετούς στο -0,064% και του 2ετούς στο -0,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v