Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 10μήνου η απόδοση του bund

Η επιστροφή του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη αυξάνει τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιγική.

Σε νέο χαμηλό 10 μηνών υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, και σε ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των 5ετών και 2ετών τίτλων, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που τον Φεβρουάριο επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 0,2% σε ετήσια βάση, μετά από άνοδο 0,3% που είχαν καταγράψει τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία είναι χαμηλότερα του προβλεπόμενου, ενώ είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο που ο πληθωρισμός εμφανίζει αρνητικό πρόσημο.

Έτσι, αυξάνονται οι πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρούσε στο 0,109%, του 5ετούς στο -0,435% και του 2ετούς στο -0,544%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 1,45%, του ισπανικού στο 1,56%, του πορτογαλικού στο 2,98%, ενώ λίγο υψηλότερα, στο 0,81%, διαμορφώνεται η απόδοση του ιρλανδικού 10ετούς ομολόγου, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών στη χώρα παραπέμπει σε πολιτικό αδιέξοδο

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 10,57%, του 3ετούς στο 13,22% και του 3ετούς στο 11,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v