Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα όρια του 6% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Παραμένει χαμηλότερα του 6% η απόδοση του ελληνικού 2ετούς τίτλου, ενώ τα yields των γαλλικών ομολόγων κινούνται στο χαμηλότερο επιπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου, εν αναμονή του τελικού γύρου των προεδρικών εκλογών.

Οριακή μεταβολή εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά τη χθεσινή «βουτιά» στον απόηχο της συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου κινείται στο 5,93% και του 10ετούς στο 6,01%. 

Την ίδια ώρα, η προσοχή στρέφεται στη Γαλλία, με τους επενδυτές να αναμένουν το σημερινό τηλεοπτικό debate των δυο διεκδικητών της προεδρίας της χώρας, ευελπιστώντας πως νικητής θα βγει ο κεντρώος Μακρόν.

Οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων κινούνται στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου, την ώρα που το ευρώ κινείται κοντά σε υψηλό εξαμήνου. Σύμφωνα με ορισμένους, μάλιστα, οι αγορές θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο ράλι αν τελικά επικρατήσει ο Μακρόν στις εκλογές.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι σημερινές ανακοινώσεις της Fed, η οποία εκτιμάται πως θα δώσει σήμα για αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο.

Στο 0,32% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,73% του γαλλικού ομολόγου, στο 2,26% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,62% του ισπανικού, στο 3,51% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v