Ξανά κάτω από το 4% το yield του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Ενώ οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων συνεχίζουν να κινουνται ανοδικά, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για το τέλος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, τα yields των ελληνικών ομολόγων αποκλιμακώνονται καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές.

Δεν ακολουθούν τη διεθνή τάση τα ελληνικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων κινούνται πτωτικά καθώς η Ελλάδα προετοιμάζεται να ξαναβγεί στις αγορές –κατά τον επικεφαλής του ESM ίσως και πριν το τέλος του προγράμματος.

Αντιθέτως, το συντονισμένο μήνυμα των κεντρικών τραπεζών του κόσμου πως η εποχή του φθηνού χρήματος βαίνει προς το τέλος της, συνεχίζει να πιέζει τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα, με τα  ιταλικά και γαλλικά μάλιστα να σημειώνουν την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Νοέμβριο και τα γερμανικά από τον Δεκέμβριο του 2015.

Η απόδοση του ελληνικού 2ετούς τίτλου υποχωρεί και πάλι κάτω από το 4%, στο 3,99% αυτήν την ώρα, και του 10ετούς στο 5,42%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,45%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,15%, του πορτογαλικού στο 3,02%, του ισπανικού στο 1,53% και του γαλλικού στο 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v