Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις για QE και η MiFID κρατούν υψηλά τα ευρωπαϊκά yields

Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, το μέλος της ΕΚΤ Ewald Nowotny δήλωσε πως η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αργότερα φέτος, εάν συνεχιστεί η ισχυρή ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Εν τω μεταξύ, σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα η MiFID II.

Κοντά στα πρόσφατα υψηλά παραμένει το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη, μετά τα σχόλια στελεχών της ΕΚΤ περί πιθανού τερματισμού του QE φέτος, αλλά και λόγω της εφαρμογής από σήμερα των νέων κανόνων για τις χρηματαγορές της ΕΕ.

Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, το μέλος της ΕΚΤ Ewald Nowotny δήλωσε πως η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αργότερα φέτος, εάν συνεχιστεί η ισχυρή ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Οι δηλώσεις του έρχονται μετά από ανάλογα σχόλια του Benoit Coeure το Σαββατοκύριακο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται στο 0,43%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,03%, του πορτογαλικού στο 1,97% και του ισπανικού στο 1,56%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,03%, του 5ετούς στο 3,45% και του 2ετούς στο 1,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v