Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανω του 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών και ιταλικών ομολόγων. Επανέρχονται οι ανησυχίες για την κυβέρνηση της Ρώμης. Οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας "στέλνουν" τους επενδυτές στο bund.

Ανω του 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Πάνω από το 4% "σκαρφαλώνει" η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, ενώ σε υψηλό πέντε εβδομάδων κινείται η απόδοση των ιταλικών τίτλων καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για εντάσεις στον νέο αντισυστημικό κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του γερμανικού ομολόγου υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές αναζητούν και πάλι "ασφαλή καταφύγια" λόγω της κλιμάκωσης της εμπορικής έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, εν αναμονή της επιβολής δασμών 25% από τις ΗΠΑ σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,02%, του 7ετούς στο 3,63%, του 5ετούς στο 3,11% και του μονοετούς στο 1,21%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,45%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,9%, του ισπανικού στο 1,46% και του πορτογαλικού στο 1,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v